az évtized, ami sosem ér véget...

daily 80's

daily 80's

Január 26. - Egy tök átlagos The Tubes szeánsz 1981-ből

2015. január 26. - Szollo

zzz006299-pp.jpg

A The Tubes a maga idejében és közegében meglehetősen közkedvelt, bár nem túlzottan exponált banda volt. San Francisco, ténykedésük színtere volt az a város az USA-ban a 70-es és 80-as években, ahol gyakorlatilag bármi megtörténhetett és aminek világába bármilyen szubkultúra be tudott illeszkedni. A TT cseppet sem rítt ki közülük - sőt, az ottani kavalkádban meglehetősen egyszerűnek és hétköznapinak hathattak, s a hetvenes évektől abszolút jellegzetes életérzést közvetítő koncertjeik sem ríhattak nagyon ki a nagy átlagból. 

Mai szemmel nézve azonban határozottan markánsnak tekinthető showkat nyomtak. Az átlagosan bizarr 80's faktoron túl a mai, a vele azonos című lemez anyagát summázó videónkhoz például adjuk még hozzá azt, amit az egyik kommentelő is megjegyzett egy másik prezentációjuk kapcsán: "They're a little rough, but Wow, what a great show!". Bár a "jerk"-öt szerencsésebbnek érezném, de a "rough" is fején találja a szöget: ezek az arcok kicsit suttyók, na. - Már nem a szó redneck (In San Fransisco? please!) értelmében, hanem a Sports Fans- vagy Business-féle de- és konnotációjában. 

Ám ha ezen túlteszed magad, írtózatosan élvezni fogod ezt a szűk egy órát (a gyatra minőség dacára, amiért előre is elnézést kérek), és persze a korszak legminőségibb, egy kevés new wawe-vel és poppal elegyített rockzenéjét... 

Ha viszont már eleve csak a music érdekel: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB6CB76DA3BC4B2A0... 

A bejegyzés trackback címe:

https://daily80s.blog.hu/api/trackback/id/tr467102985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása