az évtized, ami sosem ér véget...

daily 80's

daily 80's

Január 23. - 28 évvel ezelőtt ilyentájt nem az eső szakadt...

2015. január 23. - Szollo

...hanem a hó. Egész Közép-Európát tragikus hóhelyzet sújtotta 1987. január hónapjában, ami alól természetesen kies hazánk sem jelentett kivételt. A lakosság szaporodó gondjain nem sokat segítettek a Közúti Balesetelhárítási Tanács oktatófilmjeinek megfelelő instrukciói sem, amelyek inkább a havas és jeges úton kezdeményezett vezetői tevékenység fennforgásának esetére nyújtottak hasznos tanácsokat - és nem az efféle posztapokaliptikus állapotokra trenírozták a jónépet.

A mondott időben csehszlovák kollégáink is kénytelenek voltak szembenézni az említett problémával, mint azt mai videónk is kiválóan bizonyítja. A nyugati szláv nyelvekben járatos olvasóink bizonyára sokkal többet értenek ebből a kortárs pozsonyi állapotokat ecsetelő, dallamos jazzrock kompozíciókkal és határozott baritonnal zengő narrátorhanggal aláfestett két percből, de mi mégis úgy érezzük: a hóban fuldokló kispolszkikról és lada 500-asokról készült vágóképek önmagukért beszélnek... 

A bejegyzés trackback címe:

https://daily80s.blog.hu/api/trackback/id/tr947101995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása