az évtized, ami sosem ér véget...

daily 80's

daily 80's

Január 24. - A párt ökle kérlelhetetlenül lecsap azokra, akik munkaidőben alkoholt adnak el a csehszlovák dolgozóknak!

2015. január 24. - Szollo

Minden szempontból úgy fest, hogy a Československá televízia tegnap már egy videó erejéig megidézett Maják (Világítótorony) című rendkívüli profizmust és hozzáértést tükröző magazinműsora nagy kedvencemmé vált. Na, ennyire azért nem nyűgözött le, de kétségtelenül kiválóan szórakoztam rajta. Mert igaz ugyan, hogy sok mindent nem értettem az elhangzottakból - de mégis: a jellegzetes, didaktikus hangvételű leleplező riportok hangulata abszolút emlékeztet valami egészen hasonlóra. Igen: a Maják kétségtelenül a csehszlovák Kékfény, riportere pedig Szabó László csehszlovák megfelelője, egy az egyben.

1987-ben készült anyagunban például magyar kollégájához hasonló lendülettel csap le a munkaidőben alkoholt fogyasztókra, és azokra a mélyen elítélendő tevékenységet folytató elárusítókra is, akik nem átallják kiszolgálni e szerencsétlen, eltévelyedett, a szocialista termelés világába visszavezérlendő egyéneket. A kioktató stílus persze már nem egészen létjogosult a rothadó állomás és resti díszletei között (mintha csak a korabeli Magyarországon járnánk). De ne feledjük: a Maják illetékesei már 1971-ben is kérlelhetetlen igyekezettel eredtek a bűn - itt éppen a "serdülőkori alkoholizmus" - nyomába. Persze akkor még a szocialista haladás tempója diktálta, magabiztos elánnal... 

A bejegyzés trackback címe:

https://daily80s.blog.hu/api/trackback/id/tr227102275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása