az évtized, ami sosem ér véget...

daily 80's

daily 80's

Január 30. - Tom Selleck 70'

2015. január 30. - Szollo

magnum-pi-moustache_01.jpg

A zsenialitás nem terem meg minden bokorban, s különösen nem akkor, ha a géniusz képességei az ikon nemes titulusává magasztotsulnak. Márpedig Tom Selleck valódi ikonná vált. Nevén és az asztalra letett dolgain kívül a fizimiskája is beleégett az agyunkba, azzal a bizonyos legendás bajusszal együtt, mely egyszerre reprezentálta viselője egyéniségét és sajátosan konzervatív mentalitását...

Bár művelt egyet és mást 1967-es debütálásától kezdve, de mi mégis azért emlékszünk rá, mert 1980 és 1988 162-szer bújhatott Magnum PI bőrébe. Bár ezzel az alakításával egyaránt elorozta a Golden Globe-ot és az Emmy-t, a kritikusok valahogy sosem voltak elragadtatva a teljesítményétől. Nem úgy, mint mi, a rajongók. - Többes szám első személyben beszélek, mert, bár én csak a '90-es években találkozhattam ezzel az alapművel, nem hiszem, hogy akad még epizód, amit ne láttam volna belőle. S azt sem tudom elképzelni, hogy a generációm tagjainak ne mondjanak semmit a Robin Masters, az Orville vagy a Higgins nevek... Oh, igen! A John Hillermann megszemélyesítette legendás reneszánsz emberről beszélek, aki elképesztő zsenialitással megáldva osztogatta az adott helyzetnek megfelelő epés aranyköpéseket és poénokat, Magnum pedig jókat mosolygott a bogarain...

Meggyőződésem, hogy minden életműnek megvannak a maga vízválasztói - és az az egy (max két) kitűntetett jelentősségű pont, ahol egy, a végül is meghozottól eltérő döntés minden további eseményt alapvetően változtatott volna meg hősünk életében. Tom Selleck ouvre-jében a nagy vízválasztó minden bizonnyal 1981, amikor felajánlották neki az első Indiana Jones-film címszerepét, de a Magnum miatt részéről szó sem lehetett a dolog bevállalásáról. Nos, a magam részéről el sem tudom képzelni, mi lett volna, ha végül tényleg Selleck kapja meg Harrison Ford legendás szerepét, míg a Magnum (nagy valószínűség szerint) ebek harmincadjára jut.

Valószínűleg felborult volna a tér-idő kontinuum... 

Például, csak gondoljatok bele az egyik legdrasztikusabb következménybe: mi lett volna Chippel és Dale-lel... ?

1015480-disney-reviving-chip-n-dale-live-action-feature.jpg

...

Az utolsó epizódok valamelyikében azért a Magnum PI készítői megjátszották a "mi lett volna, ha..." kártyát, és legalábbis pár parodisztikus szekvencia idejére Indiana bőrébe bújtatták a bajuszkirályt. Az eredményt itt csekkolhatjátok:

Nos, én ezzel az anyaggal kívánok még legalább ugyanennyi boldog születésnapot gyermekkorom legendás hősének*, és, megpödörve bajszomat (ha azt Sellecké után még annak lehet nevezni egyáltalán), angolosan távozom!

___________

* Ugyan tegnap volt a nagy nap, de nem hiszem, hogy ma már elkéstem volna a dologgal... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://daily80s.blog.hu/api/trackback/id/tr227119405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása